Från scratch.




Utifrån ett beslut runt juletid 2010 började en konsekvent resa mot målet att avsluta mitt livs första löptävling sommaren 2011. Ett bindande avtal hade slutits med en god vän.

Målet är avklarat!

Sen kväll den 13:e augusti passerades mållinjen på Hornsgatan i Stockholm. Midnattsloppet var genomfört!



Tiden var strax under timmen och benen var möra men uppdraget slutfört. Startnummer 16378 gick imål med placering 8942. Av ca 24 000 startande.

Ambitionerna under våren hade varit att jogga 2-3 ggr i veckan och distanserna låg oftast mellan 4 och 10 km. Löftet till mig själv var att springa första månaderna helt utan press, vilket visade sig vara det som kanske var svårast. I mars kom de första riktiga motgångarna och det verkade som kroppen sa ifrån redan efter 3 km, varje gång jag sprang. Då gick fokus tillbaka på lugnet i löpningen och löpglädjen kom tillbaka nästan direkt.

Isen låg fin på kyrkviken och den plogade isbanan mätte ganska exakt 8 km. En skön distans för söndagsjoggen i gassande solsken på gnistrande, snötäckt sjö. Våren kom och utelöpningen fick allt större plats. Löpbandet på jobbet hade under en kallare period utnyttjats flitigt men den friska luften gav träningen ett klart lyft.

Nu, ikväll, i stort sett förkylningsfri, efter en dryg veckas konvalescens börjar en ny löpsäsong. Samma grundinställning. Lugnet i löpningen ska fortfarande finnas kvar. Nya löparvänner har inspirerats mot ett nytt mål.

Nästa sommar springer vi igen. Midnattsloppet i Göteborg. Det personliga målet för Midnattsloppet 2012 är ännu inte satt. Fram till dess är ambitionen oförändrad. Att motionera, med njutningen i fokus. Kanske bredda träningen något, med inslag av mer simning och cykling.

Det känns gött!


En liten stund innan start.

Kommentarer
Postat av: WellnessFight

Jag får säga detsamma :)

2011-08-29 @ 22:04:54
URL: http://wellnessfight.ninjus.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0